Ήτανε ‘να μικρό καράβι, ήτανε…

654
  • Εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι είναι οι ναυτεργάτες του επιβατηγού – τουριστικού πλοίου «WISH» που βρίσκεται στη Θάσο, με κίνδυνο μάλιστα να μείνει και από καύσιμα, καθώς ο πλοιοκτήτης δηλώνει αδυναμία καταβολής των δεδουλευμένων, με τους ναυτεργάτες να έχουν δηλώσει παραίτηση και να ζητούν την αντικατάστασή τους.

Την απραξία της λιμενικής αρχής Θάσου καταγγέλλει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), σε ανακοίνωσή της η οποία έχει ως εξής:

Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει προς τις αρμόδιες αρχές του ΥΕΝ το σοβαρό περιστατικό του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου «WISH» το οποίο είναι στην Θάσο και οι ναυτολογημένοι σε αυτό Ναυτικοί εκφράζουν την εντονότατη ανησυχία τους επειδή ο πλοιοκτήτης δηλώνει αδυναμία να τους καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχέςτους ενώ η τοπική λιμενική αρχή δεν έχει πράξει το παραμικρό έως και σήμερα προκειμένου να πληρωθούν οι Ναυτικοί.

Οι τελευταίοι έχουν δηλώσει στο σύνολό τους παραίτηση και έχουν ζητήσει την νόμιμη αντικατάστασή τους αφού πρώτα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Το πλοίο, εξαιτίας της άρνησης του πλοιοκτήτη, κινδυνεύει να μείνει και από καύσιμα με αποτέλεσμα την δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης για τους Ναυτεργάτες οι οποίοι μένουν μέσα στο πλοίο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ τονίζει την ανάγκη άμεσα οι υπηρεσίες του ΥΕΝ αλλά και η τοπικές Λιμενικές αρχές Θάσου να ενεργοποιηθούν ώστε να εξασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματα των Ναυτεργατών δηλαδή η καταβολή των μισθώνκαι η αντικατάστασή τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ